MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 19. 03. 2019.

Čitanje poezije u Domu za starije

Dubravka Simendić, Ana Jeličić, Dragana Jeličić i Saša VučkovićDubravka Simendić, Ana Jeličić, Dragana Jeličić i Saša VučkovićU srijedu, 19. III. 2019. godine, s početkom u 10 sati, na Dan očeva, "Oazini" volonteri Dubravka Simendić, Dragana Jeličić i Saša Vučković te "Oazina" aktivistica Ana Jeličić posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, gdje su domskim štićenicima čitali prigodnu poeziju. Izbor poezije bio je na temu očeva, oplemenjen pjesmama o majci, kao i pjesmama na temu proljeća koje je na pragu.

Štićenici Doma za starije i nemoćne Beli ManastirŠtićenici Doma za starije i nemoćne Beli Manastir'Oazini' volonteri: Dragana Jeličić, Dubravka Simendić, Saša Vučković'Oazini' volonteri: Dragana Jeličić, Dubravka Simendić, Saša VučkovićDomske kreativke: Vera, Stoja i EržebetDomske kreativke: Vera, Stoja i EržebetZečići koje su izradile domske štićeniceZečići koje su izradile domske štićeniceTim povodom ujedno je obilježen i Svjetski dan poezije, koji nosi datum 21. III. Štićenici su posjetom bili veoma zadovoljni, što se vidjelo po razdraganim licima, te su volontere na kraju čitanja nagradili pljeskom i nastavili ugodno druženje u razgovoru i priči o svojoj svakodnevici, koja je ispunjena raznim aktivnostima, od kojih im je najdraže pjevanje i terapijske radionice na kojima mogu iskazati svoju kreativnost.

Dio te kreativnosti, kao što su vez, izrada zečića i cvijeća od krep-papira, rado su volonterima pokazale gospođe Vera, Stoja i Eržebet. Na kraju posjeta Domu za starije i nemoćne, "Oazini" volonteri po tko zna koji puta konstatirali su da takva druženja zaista ispunjavaju srce i dušu.

Čitanje poezije bilo je jedna od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok