MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 25. 02. 2019.

Predavanje o sprečavanju požara

Predavač Josip MolnarPredavač Josip Molnar(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 25. II. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je predavanje pod naslovom "Preventivnim djelovanjem spriječimo požar". Predavanje je, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održao Josip Molnar iz Belog Manastira, zapovjednik DVD-a Beli Manastir i dobitnik "Oazine" nagrade "Volonter godine" za 2018. godinu.

Josip Molnar je dugogodišnji vatrogasac s ogromnim iskustvom. Naglasak njegovog predavanja bio je na prevenciji požara, tj. na onome što može prouzrokovati požar i koje su opasnosti koje dovode do požara. Naime, svi mi u kućanstvima sigurno imamo neke rizične stvari koje mogu dovesti do požara: previše stvari po prostorijama, loše električne instalacije, previše produžnih kabela i sl. Jedan od faktora koji pospješuje širenje požara je i paučina na tavanima pa je preporuka predavača da se o tome vodi računa. Veliku opasnost predstavljaju i dimnjaci, naročito zimi u sezoni loženja. Zato dimnjake treba redovito i stručno čistiti.

Važne su i informacije kako postupiti u slučaju pojave požara:

  • nazvati 112 ili 193, pri čemu treba dati precizne informacije gdje se pojavio požar, uključujući potpunu adresa (zato je važno je da su na kućama i zgradama istaknuti kućni brojevi); također treba dojaviti ima li u prostoru gdje se pojavio požar djece ili nepokretnih osoba;
  • dočekati vatrogasce u blizini požara;
  • osigurati vatrogascima pristup požaru.

Predavanje je bilo jedna od aktivnosti projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 246 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok