MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 03. 2019.

Najava "Staklene menažerije" u Belom Manastiru

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U četvrtak, 14. III. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani gostuje Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci s predstavom "Staklena menažerija" američkog dramatičara T. Williamsa. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti radnim danom od 9 do 14 sati u Centru za kulturu ili sat vremena prije predstave na blagajni kina, a mogu se telefonski rezervirati na broj 701-214 ili na e-mail czk.belimanastir@gmail.com.

Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, a u njoj glume Areta Čurković, Vladimir Andrić, Matea Marušić i Ivan Vukelić.

"Staklena menažerija" prvi je veliki kazališni uspjeh danas dramskog klasika 20. stoljeća Tennessee-ja Williamsa. Praizvedba te drame na njujorškom Broadwayu 1944. otkrila ga je kao značajno ime, a sam je komad postao nukleus za sve ono što će kasnije napisati. Očito posvećen psihički bolesnoj sestri, po čijem je uzoru stvoren lik Laure u njoj, "Staklena menažerija" začetak ima u kratkoj priči "Portret djevojke u staklu" iz koje je zatim napisan scenarij, na kraju pretvoren u dramu, koja je i dan danas opće mjesto svakog repertoarnog kazališta.

(Opširnije: kazaliste-vinkovci)

Pročitano 236 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok