MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 13. 02. 2019.

"Milijarda ustaje" protiv nasilja nad ženama

Osijek, Arheološki muzej, 14. II. 2019. godine u 10 satiOsijek, Arheološki muzej, 14. II. 2019. godine u 10 satiOsijek se i ove godine pridružuje globalnom plesnom ustanku, na koji poziva začetnica pokreta, američka feministkinja Eve Ensler. Na Valentinovo, 14. II. 2019. godine, osječki plesni "ustanak" time se priključuje globalnoj aktivističkoj kampanji "One Billion Rising", s ciljem sprečavanja nasilja nad ženama i djevojčicama.

U nadi za osiguranjem i zajedničkim stvaranjem sigurne i bezbrižne budućnosti naše djece i mladih, organizatori Vas svesrdno pozivaju da se pridružite tom prosvjedu te da kroz plesni pokret podržite ovo djelo solidarnosti kojim se želi demonstrirati snaga zajedništva i učinkovitosti ženske borbe.

"Milijarda ustaje" je poziv milijunima žena da hrabro u/stanu na kraj bilo kojem obliku zlostavljanja te da kroz zajedničke istupe, priznanja i aktivnosti, stvore u potpunosti sigurno okruženje za daljnji rad i život.

Pokret u Osijeku nastaje na inicijativu Policijske uprave Osječko-baranjske županije u partnerstvu s Plesnim studiom SHINE.

Važnost događaja prepoznali su i mnogi pojedinci iz društva i institucije pa će tako ove godine u osječkom Arheološkom muzeju na manifestaciji zaplesati i Društvo Naša djeca Osijek, Dobrovoljno vatrogasno društvo Aljmaš, Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek, Odbojkaški klub Linga Osijek, Ekonomska i upravna škola Osijek i III. gimnazija Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, potom korisnici Ugostiteljsko-turističkog doma i Doma učenika Trgovačke škole Davor Milas iz Osijeka.

Okupljanje počinje već u 10 sati u Arheološkom muzeju na Trgu Svetog Trojstva 2 u osječkoj Tvrđi. Organizatori poručuju: Vidimo se, nadamo se, u što većem broju!

(Izvor: Facebook)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok