MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 15. 11. 2018.

Promocija knjiga Anđelke Pavić

Anđelka Pavić, prof., i nastavnica Branka StojanovićAnđelka Pavić, prof., i nastavnica Branka Stojanović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 15. XI. 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine održana je promocija brošure "Priča o učitelju" i drugog izdanja zbirke "Haiku pišem". Knjige su promovirale autorica Anđelka Pavić, profesorica u Drugoj srednjoj školi Beli Manastir, i nastavnica Branka Stojanović iz Šećerane, koja radi u Osnovnoj školi Jagodnjak.

Profesorica Pavić je i na ovogodišnjem, 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, predstavila tu svoju brošuru punog naslova "Priča o učitelju : život i rad Steve Čuturila, pedagoga, pisca i prosvetitelja", koju je na 32 stranice i u vlastitoj nakladi izdala ove godine.

Među posjetiocima štanda koji su sjedili u publici bila je i Mileva Čuturilo, bliska rođaka Steve Čuturila, zahvaljujući čijem zauzimanju je i počelo zanimanje profesorice Pavić za tog značajnog pedagoga, pisca i prosvjetitelja, koji je od sredine 20. vijeka nepravedno zaboravljen.

O Stevi Čuturilu, velikom prosvjetitelju i svjedoku vjekova, koji je svoj dugi životni vijek posvetio obrazovanju mladih naraštaja u tadašnjoj Austro-Ugarskoj, Knjaževini Crnoj Gori, Kraljevini Srbiji i Kraljevini SHS (kasnije Kraljevini Jugoslaviji) zagrebačke "Novosti" su u februaru 2015. godine objavile u tri nastavka feljton iste autorice. Profesorica Pavić je također u 301. broju beogradskog "Novog magazina" od 2. II. 2017. godine objavila na pet stranica veliki i bogato ilustrirani članak "Stevo Čuturilo – učitelj i pedagog".

Publika na promocijiPublika na promociji
U promocijama svoje brošure prof. Pavić naglašava da je cilj njenog istraživačkog rada bio i jeste upoznavanje kulturne i prosvjetne javnosti s Čuturilovim djelovanjem na prostorima tadašnje Austro-Ugarske, Crne Gore i Srbije i da njegovo djelo izvuče iz zaborava.

Zbirka "Haiku pišem" već je Etnološkom centru baranjske baštine predstavljena prije dvije godine (24. XI. 2016), o čemu je objavljen članak u zagrebačkim "Novostima" broj 886 (9. XII. 2016). Članak se može pročitati na web-portalu "Novosti" (ovdje).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok