MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 14. 10. 2018.

Koncert zborskog pjevanja u Domu za starije

PZ 'Martinus' i MPD 'BelAmi'PZ 'Martinus' i MPD 'BelAmi'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 14. X. 2018. godine, s početkom u 17 sati, u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, održan je koncert zborskog pjevanja za štićenike toga doma. Koncert je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", a zajednički su nastupili belomanastirski Pjevački zbor "Martinus" i belišćansko Muško pjevačko društvo "BelAmi", ukupno 16 pjevačica i pet pjevača.

Koncert je vodila i zborove na klavijaturama pratila magistra glazbene pedagogije Aleksandra Čeliković Cvidrak iz Belišća, porijeklom Baranjka. Koncert je održan povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava od 1991. godine svakog prvog listopada. Pjevački zbor "Martinus" djeluje pri Matici umirovljenika, a njegove članice većinom su pripadnice treće životne dobi.

Pred pedesetak domskih štićenika (od ukupno 175 koliko ih u Domu živi) zborovi su zajednički otpjevali šest pjesama: "Iz kamena voda tekla", "Na livade pod jasenom", "Za tobom, Baranjo", "Jedna je Hrvatska", "Kijer" i "Veseljaci smo mi". Sve izvedbe popraćene su snažnim aplauzima, a na insistiranje publike otpjevane su još dvije dodatne pjesme, a onda se koncert morao privesti kraju jer je bilo vrijeme večere.

Šest pjesama za svačiju dušuŠest pjesama za svačiju dušu
Na koncu se domska radna terapeutkinja Marija Horvat zahvalila izvođačima, pozvavši ih da dođu u Dom uvijek kad mogu i svojim pjevanjem uljepšaju dane domskim štićenicima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok