MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 23. 08. 2018.

Urbani bike-festival Osijek – bikeOS

Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek, u suradnji s partnerima, 24. VIII. 2018. organiziraju Urbani bike-festival Osijek – bikeOS, koji će se održati isti dan kad i Osječka ljetna noć, na Trgu slobode od 17 do 21 sat.

"bikeOS-olimpijada"

Urbani festival zamišljen je kao dinamičan i zabavan projekt, na kojem se svi zainteresirani sugrađani mogu aktivno uključiti u "bikeOS-olimpijadu", na kojoj će moći provjeriti svoje biciklističko znanje, spretnost u vožnji, vještinu popravka bicikla te pustiti mašti na volju i kreirati "osječki bicikl". Kandidati moraju biti stariji od 12 godina.

Za prvih 100 sudionika osigurane su posebne bikeOS-majice i prigodne nagrade za najbolje natjecatelje po disciplinama, a glavna nagrada za pobjednika "bikeOS-olimpijade" je bicikl.

Za naš Osijek

Tim događajem organizatori žele, zajedno s nekoliko biciklističkih udruga, promovirati vožnju bicikla u više aspekata, od rekreativne vožnje i sportske aktivnosti do zdravog života.

Povodom toga smanjuju se štetne plinske emisije i čini grad zdravijim. Prometna policija aktivno se uključuje u edukaciju o sigurnoj vožnji te je cilj još bolje prezentirati i povezati sve sudionike u jedan zajednički događaj, koji će se održavati nekoliko puta godišnje.

Osijek | Regionalni glavni grad bicikla

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građani Grada Osijeka prednjače u korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek je s preko 50 km biciklističkih staza kroz cijeli grad stvorio preduvjete da Osijek postane glavni biciklički grad u regiji.

Poziv na turistički razgled Osijeka biciklima

U petak, 24. VIII. 2018. godine, prije početka BikeOs-festivala, pridružite se turističkom vodiču Tinu Kovačeviću i u laganoj dvosatnoj vožnji upoznajte poznate i manje znane turističke znamenitosti Gornjeg grada i Tvrđe. Polazak biciklista s Trga slobode je u 16 sati od pozornice (jedro!) i kućice u obliku starog osječkog tramvaja. Povratak na Trg planiran je oko 18 sati.

"bikeOS-festival" na Trgu slobode trajat će od 17 do 21 sat, a na više lokacija u blizini održavaju se zabavni programi Osječke ljetne noći. Središnja lokacija je obližnji glavni osječki Trg Ante Starčevića, na kojemu se može posjetiti najveća gradska terasa s ponudom osječkih restorana, pivnica, vinarija i slastičarnica uz koncert sve do ponoći. Više o Osječkoj ljetnoj noći doznajte na stranicama Turističke zajednice Grada Osijeka.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok