MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 07. 2018.

Potpisan ugovor za projekt "Dostojanstveno starenje III"

Vesna Nedić potpisuje ugovorVesna Nedić potpisuje ugovorU petak, 13. VII. 2018. godine, na svečanosti koja je počela u 11 sati, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je u Zagrebu ugovor vrijedan 60.000 kuna s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za financiranje projekta "Dostojanstveno starenje III". Projekt je prošao na natječaju za prijavu projekata usmjerenih unapređenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2018. godinu.

Za 61 odobreni projekt Ministarstvo je osiguralo ukupno 3.880.000 kuna, a projekti su dobivali od 45.000 do 75.000 kuna. Na potpisivanju ugovora bili su predstavnici većine udruga čiji su projekti odobreni. Njih je pozdravila Margareta Mađerić, državna tajnica u tom ministarstvu. Uz Mirovnu grupu Oaza, na području Baranje odobren je još samo projekt "Socijalnim uključivanjem do aktivnog starenja" Općinskog društva Crvenog križa Darda. "Oazin" projekt nastavak je projekata "Dostojanstveno starenje" i "Dostojanstveno starenje II", koje je financiralo isto ministarstvo.

Državna tajnica Margareta MađerićDržavna tajnica Margareta MađerićOdobreni projekt "Oaza" će provesti u partnerstvu s Udruženjem "Baranja" iz Luga. Cilj projekta je kroz organiziranje dnevnih aktivnosti, koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, smanjiti njihovu socijalnu isključenost na području Grada Belog Manastira.

Projekt će trajati 12 mjeseci, a provedba je već počela 1. VI. 2018. godine. Neke od aktivnosti bit će: čitanje dnevnih novina, besplatan internet, informatička obuka, razna predavanja, izleti, kreativne radionice, kazališne predstave…

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava
od 8. VI.2018. može se vidjeti ovdje.
Mirovna grupa Oaza navedena je pod rednim brojem 41,
a Crveni križ Darda pod brojem 43.

Pročitano 581 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok