MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 03. 07. 2018.

Anine likovno-kreativne radionice za žene (VI/2018)

Magdalena Nikolić, Snežana Kapular, Stela Stanojević, Mara Bodlović, Savica Vujatović, Dragana Vranješ i Vesna NedićMagdalena Nikolić, Snežana Kapular, Stela Stanojević, Mara Bodlović, Savica Vujatović, Dragana Vranješ i Vesna Nedić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U mjesecu lipnju 2018. godine, a prema projektu "Dostojanstveno starenje III" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održane su tri likovno-kreativne radionice od 18 do 20 sati, dvije ponedjeljkom i jedna utorkom (4. i 11-12. VI.), na kojima je bilo 9, 6 i 10 korisnica, a vodila ih je Ana Jeličić. Dana 5. VI. radionica nije održana zbog obilježavanja Dana škole u Belom Manastiru.

Kao što je i uobičajeno, na Aninim se radionicama radilo, pričalo i družilo, a kao i uvijek korisnice su radile nešto za "Oazu", što se potom našlo na sajmovima, a nešto su radile za svoju dušu, odnosno za sebe. U lipnju su oslikavale staklo, odnosno boce i male čokanje, zatim su oslikavale plutane podmetače, dok su drvene podmetače ukrašavale paljenjem i nijansiranjem, odn. toniranjem, što im je bilo novo iskustvo i posebno interesantno. Kod te nove tehnike, koja se zove pirografija, radi se posebnim aparatom i s više raznih nastavaka, kojima se dobivaju razni oblici i tonovi na drvetu ili koži. "Oazine" korisnice (s)našle su se u tome, dale mašti na volju, pa su nastali lijepi, neobični i jedinstveni radovi. Zato možemo reći da je i taj mjesec uspješno okončan.

Napomena: Radionice koje je vodila Ana Jeličić nazivali smo po inerciji "likovno-kreativnim radionicama za žene utorkom", iako su se one – za razliku od prijašnjih vremena – u posljednja tri mjeseca (III-V) održavale i ponedjeljkom i utorkom. Tako smo ih nazivali da bi se razlikovale od radionica koje je vodila Jelena Opačić-Matijević, a koje smo, također po inerciji, nazivali "likovno-kreativnim radionicama za žene ponedjeljkom".

Pročitano 595 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok