MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 06. 2018.

Najava prvog FEBIRE-a u Osječko-baranjskoj županiji

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatu

Od četvrtka do nedjelje, 7-10. VI. 2018. godine, u Osječko-baranjskoj županiji održat će se 13. Hrvatski festival biciklističke rekreacije (skraćeno FEBIRE), s ciljem širenja svijesti o važnosti kretanja i zdravog života. Središnji događaj bit će velika biciklijada, koja se u subotu vozi iz tri grada (Osijeka, Belišća i Belog Manastira), a svima je cilj u Zlatnoj Gredi.

FEBIRE je sportsko-rekreacijski i turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Dosadašnjih 12 festivala održani su u Koprivnici, a Osijek će biti domaćin sljedeće četiri godine. Prvi FEBIRE u Osijeku počinje u četvrtak simpozijem u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora o dopingu u vrhunskom sportu. U petak se na Srednjoškolskom igralištu održava vrtićka, a kod "Iktusa" školska biciklijada, dok je u subotu središnja velika biciklijada.

Na velikoj biciklijadi očekuje se ukupno tristotinjak biciklista, a za sve njih predviđene su i okrepne stanice uz rutu dugu 30-ak kilometara. U Zlatnoj Gredi se organizira zabavni program i ručak, koji su za sve sudionike besplatni, uz obaveznu on-line prijavu, dok su za sve zainteresirane, uz kotizaciju od 50 kuna, pripremljeni i prigodni poklon-paketi.

Završni dan Festivala biciklističke rekreacije je u nedjelju, kad se – u suradnji s organizatorima Osječkog ljeta mladih (OLjM) – priprema obiteljska biciklijada.Velika biciklijada Osijek - Belišće - Beli Manastir > Zlatna GredaVelika biciklijada Osijek - Belišće - Beli Manastir > Zlatna Greda

(Izvor: Radio-Osijek)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok