MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 02. 06. 2018.

Rad "Oazinog" šnajderaja (V/2018)

'Oazina' krojačica Jelena'Oazina' krojačica JelenaU okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira" djeluje i "Oazin" šnajderaj. U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi odjeću za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tokom petog mjeseca 2018. godine gerontokrojačica je iskrojila i sašila 11 jastučnica za stolice, ponegdje zvanih i stoličarke. Sašila ih je od starih sukanja, a punila starih džemperima. Na taj se način zbrinjava dio odjeće doniran "Oazinoj" burzi odjeće i obuće koji – zbog lošeg izgleda – nitko ne želi preuzeti.

Nadalje, okrpila je dvije haljine i jednu tunike. I haljine i tunika napravljene su od rastezljive tkanine pa su šavovi popucali. Nakon popravke "stvari" su opet postale – nosive i moderne.

Gotove stoličarkeGotove stoličarkePopravljene haljinePopravljene haljine

Pročitano 383 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok