MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 07. 2021.

U Belom Manastiru održana druga "Pjetlijada"

Dopisnik 'Glasa Slavonije' Ivica GettoDopisnik 'Glasa Slavonije' Ivica Getto(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Kao što je bilo i najavljeno (vidjeti OVDJE), u subotu, 10. VII. 2021. godine, u "Caffe baru "Lymmar" u Belom Manastiru, održana je druga "Pjetlijada". Na to događanje, koje je trajalo pet sati, bili su pozvani "svi na Facebooku ili izvan njega". Učesnici u takmičenju plaćali su kotizaciju od 150 kn, koja je uključivala očišćenog pijetla od oko 5 kg, litru – litru "Belje" – "Jamnica", te pripremljena drva i stol za ekipu.

Vrhunska stručna komisija, sastavljena od najeminentnijih stručnjaka paprikaške struke, nagradila je najbolje majstore pijetlovog paprikaša pravim pravcatim pijetlom, a drugoplasirani i trećeplasirani nagrađeni su kartonom vina "Belje", odnosno setom vinskih čaša "Belja" kao sponzora "Pjetlijade".

Evo kako je u "Glasu Slavonije" "Pjetlijadu" ukratko opisao Ivica Getto (na slici):

"Neodoljivo se u subotu poslijepodne širio miris paprikaša od pijetla diljem jedinog baranjskog grada. U Caffe baru Lymmar, naime, organizirana je druga Pjetlijada – natjecanje u kuhanju paprikaša od pijetla.

Zapaljeno je desetak vatri ispod kotlića, u kojima su kuhari pristavili po približno četiri kilograma pijetlova mesa. Komisija je najboljim proglasila paprikaš ekipe belomanastirskog Caffe bara Croatia, čiji je predstavnik preuzeo glavnu nagradu – živog pijetla.

Nakon Pjetlijade održan je koncert legendarnog Atomskog skloništa."

(Izvor: glas-slavonije.hr;
fotoalbum BaranjaMedije s koncerta "Atomskog skloništa")

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok