MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 05. 2018.

Kros RTS-a u Belom Manastiru

Kliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

Kros RTS-a u Belom Manastiru održan je 18. V. 2017. (petak), s počekom u 18 sati, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru (VSNM). Na Krosu se okupilo 40-ak djece koja su trčala i još 10-ak njih koji su došli kao moralna podrška, a nisu mogli trčati iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga. Pridružili su im se i roditelji koji su pomagali oko svega.

Na početku okupljene je pozdravio Predrag Stojanović, predsjednik VSNM-a i zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira. Kros su popratili i pojedini nastavnici, predstavnici različitih udruženja, kao i predstavnici medija. Tako je cijeli događaj fotografijama popratio novinar Rajko Cicak na FB-stranici web-portala BaranjaMedija.

Trčalo se u pet kategorija, a to su: vrtić, 1. i 2. razred, 3. i 4. razred, 5. i 6. razred te 7. i 8. razred. Svi su učesnici dobili diplome, a prvi dječak i prva djevojčica u svojoj kategoriji dobili su i medalje. Medalje su osvojili:

  • Vrtić: Milica Njegomir i Dragan Dvornić,
  • 1. i 2. razred: Anđela Ljepojević (2. r.) i Miloš Sarkanjac (1. r.),
  • 3. i 4. razred: Nađa Dragaš (4. r.) i Mihajlo Kovačević (4. r.),
  • 5. i 6. razred: Anja Kovačević (6. r.) i Milan Stanković (6. r.),
  • 7. i 8. razred: Anja Brnjevarac (7. r.) i Momčilo Laketa (7. r.).

Umjesto djece koja su osvojila medalje, a imala su obaveza na drugim aktivnostima, medalje su preuzele njihove mame i zaslužile poljupce umjesto njih pa su se svi lijepo nasmijali.

Na kraju su bile podijeljene pice te sokovi i voda za sve prisutne. Događaj je popraćen s puno smijeha, veselja i uzbuđenja, pogotovo za najmlađe učesnike, kojih je bilo najviše i kojima je to bio poseban doživljaj, u kojem ih nisu omeli ni padovi tokom trčanja. Raduju se ponovnom krosu te neki od njih i kampu u Svilajncu.

A Kros ne bi bio isti bez pomoći djevojaka koje su prijašnjih godina vodile djecu na kamp u Srbiji ili su same učestvovale na kampu, a to su Bojana Urukalo, Jelena Dragosavljević, Mirjana Banjanac, Aleksandra Dvornić i Dragana Nikolić, ali i nezaobilaznog Saše Brnjevarca, koji se još uvijek oporavlja od nezgode, ali mu ni štake nisu bile prepreka da učestvuje u organizaciji i pripremi.

(Tekst: Dragana Nikolić, fotoalbum: Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok