MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 15. 04. 2018.

Lag Baranja objavio natječaj za mjeru 1.1.4.

Lokalna akcijska grupa BaranjaLokalna akcijska grupa BaranjaLokalna akcijska grupa Baranja objavila je 5. IV. 2018. godine 1. Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja za mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava", a koji je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.–2020. godine.

Prihvatljivi prijavitelji u skladu s poglavljem 2. točkom 2.1. Natječaja su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 eura, a nalaze se na području LAG-a Baranja kako slijedi:

Općine: Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac

Gradovi: Grad Beli Manastir, dio Grada Osijeka – odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje

Zahtjev za potporu mogu podnijeti mala poljoprivredna gospodarstva sljedećih organizacijskih oblika:

  1. obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo,
  2. obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti,
  3. trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela),
  4. zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 19. travnja 2018. do 21. svibnja 2018. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG-natječaju iznosi 1.562.988 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 eura, odnosno 111.642,00 kuna.

Isplata javne potpore vrši se u dvije jednake rate u razdoblju od najviše 3 godine i to prva rata nakon dobivanja Odluke o dodjeli sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a druga (zadnja) rata nakon završetka provedbe prihvatljivih aktivnosti iz poslovnog plana.

Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći u LAG-natječaju. Tekst LAG-natječaja kao i ostala prateća dokumentacija nalaze se na web-stranici LAG-a Baranja pod rubrikom LAG natječaji, kao i na sljedećoj poveznici:

http://lag-baranja.hr/lag/lag-natjecaji

Za pružanje detaljnih informacija potencijalnim prijaviteljima LAG Baranja organizira informativne radionice koje će se održati prema rasporedu kako slijedi:

  • u Jagodnjaku, 16. travnja 2018. godine (ponedjeljak), u Općinskoj vijećnici Općine Jagodnjak, Borisa Kidriča 100, s početkom u 19,00 sati
  • u Bilju, 17. travnja 2018. godine (utorak), u Domu kulture Bilje, Kralja Zvonimira 2, s početkom u 16,00 sati
  • u Dardi, 17. travnja 2018. godine (utorak), u Općinskoj vijećnici Općine Darda, Sv. Ivana Krstitelja 89, s početkom u 19,00 sati
  • u Popovcu, 18. travnja 2018. godine (srijeda), u Domu kulture Popovac, Vladimira Nazora 32, s početkom u 17,00 sati

Već su održane radionice u Belom Manastiru, Kneževim Vinogradima i Novom Bezdanu. LAG Baranja poziva zainteresirane prijavitelje da se odazovu na radionice kako bi im se objasnili uvjeti prihvatljivosti, kriteriji odabira i procedure prijave.

Pročitano 358 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok