MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 03. 2018.

"Glas Slavonije" o BM-natječaju za udruge

"Oaza" u "Glasu Slavonije""Oaza" u "Glasu Slavonije"U "Glasu Slavonije" od 14. III. 2018. godine (stranica 20) objavljen je veći članak Ivice Getta pod naslovom "Grad daje 420.000 kuna za projekte tridesetak udruga". U članku se govori o tome kako će 2018. godine Grad Beli Manastir financirati projekte i programe udruga iz područja kulture, socijalne zaštite i razvoja gospodarskih djelatnosti:

"Naglašavaju (iz gradske uprave, op.) kako su odobrena 24 programa ili projekta iz područja kulture, koje je na natječaj poslalo 20 belomanastirskih udruga i jedna darđanska. Nadalje, za područje socijalne zaštite odobreno je 18 programa ili projekata poslanih od 14 udruga, a za razvoj gospodarskih djelatnosti poslana su samo dva programa (HZ RIF Udruga računovodstvenih djelatnika i Udruga uzgajatelja malih životinja) i oba su odobrena. Povjerenstvo je zbog raznih razloga odbilo financiranje devet projektnih prijedloga. Iz gradskog će se proračuna, u manjim ili većim iznosima, financirati, primjerice, programi belomanastirskih KUD-ova, Gradskog kazališta, Zavoda za baranjsku povjesnicu, udruge PSIOS, Društva Naša djeca, HVIDRA-e, Matice umirovljenika i Udruge umirovljenika, udruge Prijatelji svetog Martina, Policijske udruge branitelja, P.G.D.I.-ja, Alerge... Najveći pojedinačni iznos za projekt dobila je Mirovna grupa Oaza, a 85.000 odobrenih kuna odnosi se na besplatne tople obroke za starije i nemoćne."

U članku je posebno istaknut dio pod naslovom "Topli obroci za stare i nemoćne":

"Jedan od vrjednijih nominiranih projekata zasigurno su besplatni topli obroci za starije i nemoćne, koje provodi Mirovna skupina Oaza. Kako ističu u Oazi, obroci će biti dijeljeni za 33 stare i nemoćne osobe s područja grada i prigradskih naselja. Kako ističu u Oazi, tople obroke nisu dijelili već dva mjeseca. Nakon 60-ak dana prvi topli obrok njihovi su korisnici dobili protekle subote, kada im je podijeljen grah koji je donirala udruga PSIOS."

Članak je objavljen i na web-portalu "Glasa Slavonije" (vidjeti ovdje), a ilustriran je slikom "Oazinog" štanda sa Sajma udruga.

Kliknite na faksimil da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na faksimil da biste ga vidjeli u većem formatu

(Izvor: glas-slavonije.hr)

Pročitano 2380 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok