MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 03. 2018.

Smeće na Bolmanskom spomeniku

Bolmanski spomenik zatrpan smećemBolmanski spomenik zatrpan smećem(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na raskršću puteva Bolman – Baranjsko Petrovo Selo – Petlovac nalazi se "Spomenik palim borcima pripadnicima III. armije". Spomenik s kriptom podignut je 1951. godine da čuva uspomenu na Bolmansku bitku, koja je vođena od 6. do 21. III. 1945. godine.

Spomenik je u dva navrata, 1999. i 2000. godine, vandalski oštećen, a 2013. i 2014. temeljito je obnovljen (vidjeti ovdje i ovdje) uz podršku i pomoć Konzervatorskog odjela u Osijeku i to sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Općine Jagodnjak.

Poslije toga povremeno su neodgovorni pojedinci bacali smeće i drugi otpad u šumicu i na zelene površine oko spomenika (vidjeti ovdje), a u posljednje vrijeme smeće se baca baš na – spomenik, kao što se i vidi na slikama iz fotoalbuma. Za bacanje smeća na spomenik i oko njega, kao i bilo gdje drugdje u prirodi, nema nikakvog razloga i opravdanja jer se iz svih okolnih sela smeće organizirano odvozi na deponije.

Pročitano 787 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok