MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 02. 12. 2017.

Festival vina i hrane u Somboru

Daliborka Vakanjac, Vesna Nedić, Zdravko Dobrovac i Ivan DobošDaliborka Vakanjac, Vesna Nedić, Zdravko Dobrovac i Ivan Doboš(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-LAG-1, ovdje-LAG-2 i ovdje-ostali)

U subotu, 2. XII. 2017. godine, u Gradskoj hali "Mostonga" u Somboru, od 12 do 21 sat, održan je IX. Međunarodni festival vina i hrane "Ravangrad Wine Fest". Na festivalu se predstavilo preko 70 izlagača (proizvođača vina, rakije, sireva, kolača i poslastica, meda, prerađevina od voća i povrća, hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina te ponuđača ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga), od čega su polovina bile vinske kuće. Većina izlagača bila je iz Sombora i okoline, ali i iz drugih dijelova Bačke te iz Banata i Srema.

Posjetioci festivala plaćali su za ulaznicu 300 dinara (oko 19 kuna), uz koju su dobivali staklenu vinsku čašu, katalog izlagača, mogućnost degustacije izloženih kvalitetnih vina i ukusne hrane, kao i pristup pratećem programu, koji je uključivao nastupe Tamburaškog sastava "Kulturica" i Muzičkog sastava "Kumovi" te stručna predavanja, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.

Neki izlagači došli su i iz udaljenijih krajeva Srbije, npr. iz Pirota ili Petrovca na Mlavi, a međunarodni karakter toj manifestaciji dala je šesnaestočlana ekipa Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja iz Belog Manastira, u kojoj su bila zastupljena tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG Ljubica Bošnjak, OPG Daliborka Vakanjac i OPG Dobrovac Vesna), potom Grad Beli Manastir, Mirovna grupa Oaza (koju je predstavljala projekt-koordinatorica Vesna Nedić) i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Osijeka te zaposlenici i članovi Glavnog odbora LAG-a, među kojima je bio i donedavni belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, a sve pod vodstvom voditeljice Ured-a LAG-a Baranja Lidije Dabić.

Baranjci su se posjetiocima, kojih na takvim somborskim festivalima bude i do 2.000, predstavili vinima OPG-a Dobrovac, kozjim sirevima OPG-a Vakanjac i maštovitim proizvodima od povrća i drugog bilja OPG-a Bošnjak te izložbenom korpom drugih baranjskih proizvoda (kulena, meda, pekmeza, začinske paprike, vina drugih proizvođača...), ali i promomaterijalima vezanim za Baranju kao sve važniju destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma. Nastup u somborskoj "Mostongi" za Baranjce je bio veoma uspješan, o čemu svjedoči i stalna gužva na LAG-ovom štandu.

(Članak je objavljen i na portalu "Novosti": ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok