MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 12. 2017.

Mirovna nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić"

Svi dobitnici mirovnih nagrada i priznanjaSvi dobitnici mirovnih nagrada i priznanjaNagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koje već devetu godinu zaredom dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, svečano su uručeni 7. XII. 2017. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Vesna Zovkić, Jadranka Brnčić i Ana RaffaiVesna Zovkić, Jadranka Brnčić i Ana Raffai

A cappella sastav 'Akvarel' A cappella sastav 'Akvarel'

  • Nositeljica Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2017. je Lina Budak, odvjetnica i aktivistica za ljudska prava (nagradu je u njezino ime primila Cvijeta Senta).
  • Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2017. uručeno je Jadranki Brnčić, Ani Raffai i Isusovoj maloj sestri Vesni Zovkić za njihove istupe protiv politizacije vjere.
  • Priznanje Knjiga godine 2017. dodijeljeno je Ivici Đikiću (koji nije bio na dodjeli) za dokumentarni roman o srebreničkom genocidu "Beara" i Nadi Glad za biografsku studiju o životu i djelu mirotvorca Franje Starčevića "Goranski mir(ovi)".
  • Priznanje Mirotvorna škola 2017. uručeno je učenicima i nastavnicima OŠ Hugo Badalić Slavonski Brod.
  • Posebno Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2017. primili su međunarodni volonteri "No Name Kitchen Šid" (Kuhinja bez imena Šid) za njihovu podršku i solidarnost s izbjeglicama zaustavljenima na granici Srbije i Hrvatske.

Uz laureate, na dodjeli su bili brojni gosti i prijatelji Centra iz Hrvatske i regije, koji su svojom prisutnošću iskazali zahvalu i zajednički proslavili ovogodišnje dobitnike i dobitnice. Među njima su bili i Boris Piližota, zamjenik osječkog gradonačelnika, Nj. E. Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Ivana Bandov Paulić, zamjenica gradonačelnika Grada Belog Manastira, Vesna Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara i Ivana Djedović, članica Gradskog vijeća Grada Daruvara. Na dodjeli su bile i "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Vesna Nedić.

Osječki a cappella sastav "Akvarel" proslavu je učinio raspjevanom i zaplesanom, a članice Udruge Pobjede za učesnike su pripremile slasne veganske kolače.Gosti i prijatelji Centra za mir na dodjeli nagrade i priznanjaGosti i prijatelji Centra za mir na dodjeli nagrade i priznanja

(Opširnija obrazloženja mogu se
pročitati na web-stranici Centra: ovdje)

Pročitano 801 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok