MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 04. 11. 2017.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (X/2017)

Jedna od većih donacijaJedna od većih donacija"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku desetog mjesecu 2017. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 31 put, a izdavana 57 puta.

Donatori su donosili ili slali raznu robu, a najviše je bilo odjeće za bebe. Donirana su i jedna dječja kolica te jedna autosjedalica, koje su brzo podijeljene socijalno ugroženim obiteljima. U toku mjeseca stigla je i veća donacija dječjih cipelica, koje je doniralo Vijeće romske nacionalne manjine (VRNSM) Osječko-baranjske županije (OBŽ).

Dječja kolica i autosjedalicaDječja kolica i autosjedalicaJedna od privatnih donacija bila je baš velika pa su kod preuzimanja "Oazine" zaposlenice morale razvrstavati kompletnu odjeću za bebe da bi mogle lakše raditi kad dođu korisnici. Roba iz jedne od donacija morala se oprati, osušiti i složiti u ormare. Pojedini korisnici molili su Burzu da im pomogne pronaći dječja kolica ili nešto drugo, što je oglašavano na Burzinoj fejsbukovskoj stranici.

Donacija VRNM OBŽDonacija VRNM OBŽ"Oazina" burza odjeće i obuće zahvaljuje Riječankama Gorani Ukalović i Tatjani Bilen te bivšoj Belomanastirki, a sada također Riječanki Marici Kramarić na doniranoj odjeći, koja je ubrzo našla nove vlasnike.

Inače, tokom mjeseca najviše se tražila odjeća i obuća za djecu, a također i topla odjeća i obuća za sve uzraste. Kao i prethodnih mjeseci, Burza je pomagala i osobama koje nisu s područja Grada Belog Manastira, a socijalno su ugrožene (Batina, Bolman, Kozarac, Kneževi Vinogradi, Luč, Torjanci). Vodila se uobičajena dokumentacija.

Pročitano 446 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok