MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 09. 11. 2017.

Predstavljanje suvenira Baranje

Dr. sc. Jacqueline Balen i Edo JurićDr. sc. Jacqueline Balen i Edo JurićU četvrtak, 9. XI. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u organizaciji Grada Belog Manastira, Centra za kulturu Grada Belog Manastira, Arheološkog muzeja u Zagrebu te "Jor – obrta za izradu i dizajn unikatnog nakita", u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održano je predstavljanje suvenira Baranje.

Publika na predstavljanju suvenira BaranjePublika na predstavljanju suvenira BaranjeSuvenire, inspirirane predmetima s arheoloških iskopavanja na lokalitetu Jauhov salaš u Novom Čemincu, nakon uvodne riječi Ede Jurića, ravnatelja Centar za kulturu, predstavila je dr. sc. Jacqueline Balen iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Arheološki suveniri BaranjeArheološki suveniri BaranjeUz kratko obrazloženje zašto i kako je došlo baš do ovih prijedloga za baranjski autohtoni suvenir, izrađeni primjerci u prikladnom pakiranju s odgovarajućom pričom na engleskom i hrvatskom jeziku počeli su kružiti po redovima prisutnih, koji su ih sa zanimanjem razgledali. Prisutne "Oazine" aktivistice Ana, Jelena i Stela ocijenile su prikazane suvenire interesantnima te procijenile da će zaživjeti i naći svoje mjesto u turističkoj ponudi Baranje.

Pročitano 952 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok