MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 11. 2017.

Edukacija stručnog tima projekta "Nasilje baš nije fer"

Projekt 'Nasilje baš nije fer'Projekt 'Nasilje baš nije fer'U petak, 3. XI. 2017. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra formiran je i educiran stručni tim projekta "Nasilje baš nije fer". Tim čine "Oazini" aktivisti Vesna Nedić, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević i Neno Radić te učiteljica Dragana Nikolić. Edukaciju je provela "Oazina" vanjska suradnica – trenerica Sofija Petrović.

Teme edukacije bile su: kako se radi s djecom u osnovnoj školi (usporedba rada u nižim i višim razredima), na što trebaju učitelji obratiti pažnju u radu s djecom, kako reagirati u delikatnim situacijama, kako se pripremaju radionice za djecu, od kojih se dijelova sastoji radionica, koliko traje…

Teme radionica koje se provode u svrhu prevencije nasilje među djecom mogu biti: verbalna i neverbalna komunikacija, umijeće aktivnog slušanja, vježbe asertivnosti (samopouzdanja, samosvijesti), načela suradnje i timskoga rada, negubitničke metode rješavanja problema…

Nakon edukacije predloženi su modeli radionica s gore spomenutim temama koje će se provoditi u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi i belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman", koje su i partneri na "Oazinom" projektu.

Inače, glavni cilj projekta je prevencijom nasilja među osnovnoškolskom djecom poticati ih na razvijanje tolerancije, poštivanja ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba.

Projekt "Nasilje baš nije fer" "Oazi" je odobren na "Natječaju za prijavu projekata u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.", skupa s projektima još 17 udruga koje se bave prevencijom nasilja među djecom. Financijer je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Pročitano 351 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok