MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 11. 2017.

Edukacija stručnog tima projekta "Nasilje baš nije fer"

Projekt 'Nasilje baš nije fer'Projekt 'Nasilje baš nije fer'Projekt 'Nasilje baš nije fer'U petak, 3. XI. 2017. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra formiran je i educiran stručni tim projekta "Nasilje baš nije fer". Tim čine "Oazini" aktivisti Vesna Nedić, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević i Neno Radić te učiteljica Dragana Nikolić. Edukaciju je provela "Oazina" vanjska suradnica – trenerica Sofija Petrović.

Teme edukacije bile su: kako se radi s djecom u osnovnoj školi (usporedba rada u nižim i višim razredima), na što trebaju učitelji obratiti pažnju u radu s djecom, kako reagirati u delikatnim situacijama, kako se pripremaju radionice za djecu, od kojih se dijelova sastoji radionica, koliko traje…

Teme radionica koje se provode u svrhu prevencije nasilje među djecom mogu biti: verbalna i neverbalna komunikacija, umijeće aktivnog slušanja, vježbe asertivnosti (samopouzdanja, samosvijesti), načela suradnje i timskoga rada, negubitničke metode rješavanja problema…

Nakon edukacije predloženi su modeli radionica s gore spomenutim temama koje će se provoditi u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi i belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman", koje su i partneri na "Oazinom" projektu.

Inače, glavni cilj projekta je prevencijom nasilja među osnovnoškolskom djecom poticati ih na razvijanje tolerancije, poštivanja ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba.

Projekt "Nasilje baš nije fer" "Oazi" je odobren na "Natječaju za prijavu projekata u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.", skupa s projektima još 17 udruga koje se bave prevencijom nasilja među djecom. Financijer je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok