MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 07. 2017.

Druženje uz kavu

Susret poslije mnogo godinaSusret poslije mnogo godinaSusret poslije mnogo godinaU srijedu, 19. VII. 2017. godine, u prijepodnevnim satima, a zahvaljujući uslugama "Oazinog" internet-kluba, došlo je u prostorijama Društvenog centra do nenadanog susreta i druženja dviju prijateljica, nekadašnjih školskih kolegica: Olge Joachimstaler, koju je život odveo u inozemstvo, u München, i "Oazine" aktivistice Ane Jeličić, u prisustvu "Oazine" zaposlenice Dragane Nikolić koja je fotografirala.

Susret je bio dirljiv, vrijeme je brzo proteklo, priči nikad kraja... Evocirale su se uspomene iz osnovnoškolskih klupa, izvlačila imena i razni događaji minulog vremena. Razmijenili su se telefoni i ponosno pokazivale slike svojih najdražih te dogovorio ponovni susret... Jer tko bi u sat vremena mogao ispričati priču od pola stoljeća – njih dvije sigurno ne.

Inače, druženja osoba starije životne dobi podstiču se kroz "Oazin" projekt "Dostojanstveno starenje – II" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti