MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 28. 05. 2017.

Dani kulina završili cigan-pečenjem u Bolmanu

84 takmičarske ekipe84 takmičarske ekipeManifestacija nazvana Dani kulina trajala je četiri dana (četvrtak-nedjelja, 25-28. V. 2017) i odvija se u Jagodnjaku i Bolmanu. Prvog dana, uz 16. Kulinijadu i zabavu, brojni OPG-ovi i udruge nudili su svoje proizvode, članovi belomanastirske udruge PSIOS kuhali su grah u glinenim loncima, Darđani i Jagodnjačani nadmetali su se u povlačenju konopa i obaranju ruke, točilo se domaće đakovačko pivo, Jagodnjakom su defilirali konji i konjske zaprege...

Bogat program...

Održan je i stručni panel na temu "Kriza u Agrokoru – šansa ili propast za male?", na kome se predavači bili dobri poznavaoci ekonomskih prilika i situacije oko "Agrokora": Milan Račić, Igor Grozdanić, Davor Huić i Vedran Kukavica.

Dani kulina potom su nastavljeni likovnom kolonijom i smotrom folklora pa školom orijentacije i fišijadom te koncertom "Divljih jagoda". Manifestacija je završena u nedjelju u Bolmanu, u dijelu sela koji se od pamtivijeka zove Pariz, takmičenjem u spravljanju cigan-pečenja te romskom i narodnom svirkom do ponoći u izvedbi belomanastirskog orkestra Mire Nikolića.

... Cigan-pečenje za kraj

Takmičenje u spravljanju cigan-pečenja održano je kraj bolmanskog Jezera. U njemu su učestvovale čak 84 ekipe. Kotizacija je bila 50 kuna, a svaka ekipa dobila je "dvije kile mesa i veknu leba". Prema slobodnoj procjeni tom prilikom u bolmanski Pariz stiglo je stotinjak automobila i 700 osoba.

Stotinjak automobila, 700 osoba...Stotinjak automobila, 700 osoba...Žiri u sastavu: Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Mario Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća, Branko Đurđević, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Općine Darda te Zdravko Ignjac i Dalibor Majher nagradio je sljedeće takmičare:

  • 6. mjesto – poklon-set čaša (sponzor: MD, obrt za trgovinu, Bolman) – Konjogojska udruga Drava (Bijelo Brdo)
  • 5. mjesto – pet litara vina (sponzor: MD, Bolman) – NK "Bratstvo" Jagodnjak
  • 4. mjesto – gajba piva (sponzor: MD, Bolman) – Radomir Desančić
  • 3. mjesto – roštilj (sponzor: Konjogojska udruga "Baranjac", Jagodnjak) – Marizela Prodanović
  • 2. mjesto – ženski srebrni prsten (sponzor: Općina Jagodnjak) – Dragan Semberović iz Majških Međa
  • 1. mjesto – muški srebrni prsten (sponzor: Općina Jagodnjak) – DVD Jagodnjak
Pročitano 1273 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok