MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 05. 2017.

Aplikacija "Walk & Bike Beli Manastir"

Jelena Momčilović, Baranjska razvojna agencijaJelena Momčilović, Baranjska razvojna agencija

U četvrtak, 18. V. 2017. godine, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine, nakon otvaranja Izložbe jastuka i pokrivala ukrašenih tradicionalnim baranjskim vezom (vidjeti ovdje), predstavljena je i aplikacija "Walk & Bike Beli Manastir", izrađena u sklopu projekta "Walking bike – faza 1", koja se može instalirati na pametne mobitele. Aplikaciju je predstavila Jelena Momčilović iz Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira.

Projekt "Walking bike – faza 1" nastao je na inicijativu Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira za vrijeme jednog od treninga za pripremu projekata. TZ Baranje i udruga BURP, kao sudionice treninga, razradile su projektnu prijavu te za Grad Beli Manastir prijavile projekt. "Multifunkcionalne staze Grada Belog Manastira" novi su turistički proizvod, koji u funkciju stavlja Bansko brdo kao odredište za rekreaciju građana i turista. Projektom su mapirani Bansko brdo, Beli Manastir i prigradska naselja Branjin Vrh, Šećerana i Šumarina te je izrađena karta kako bi se detektirali svi putevi. A brdski putevi imaju više rekreativnih potencijala: staze za šetnju, staze za brdski biciklizam, nordijsko hodanje, trekking, šetanje kućnih ljubimaca i jahanje konja.

Na 48 lokacija na Banskom brdu prigodnim su oznakama označene namjene staza i smjer pružanja multifunkcionalne staze. U samom Belom Manastiru na tri su lokacije postavljeni infopanoi s kompletnim pregledom postojećih šetačkih, biciklističkih i multifunkcionalnih staza Grada Belog Manastira.

Izvođač radova bez naknade izradio je i jednostavnu mobilnu aplikaciju imena "Walk & Bike Beli Manastir" kako bi omogućio elektronsko preuzimanje karte turistima i građanima za potrebe navigacije banskim brdom u offline-modu te odabir ruta prema dužini, vremenskom trajanju i težini.

Svi turistički subjekti na području Grada Belog Manastira moći će informirati turiste pomoću dvojezičnih brošura i letaka o samom projektu i mjestu za elektronsko preuzimanje karata za pametne mobitele, dok su subjekti na multifunkcionalnim stazama ulaz u svoje prostore označili i prigodnom naljepnicom.

Pročitano 854 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok