MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 05. 2017.

Izložba jastuka i pokrivala u Etnološkom centru

Zašto se baš ovaj vez našao na jastucima i pokrivalima?Zašto se baš ovaj vez našao na jastucima i pokrivalima?(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 18. V. 2017. godine, s početkom u 10 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine otvorena je Izložba jastuka i pokrivala ukrašenih tradicionalnim baranjskim vezom u sklopu građanske akcije "Zajedno do ljepše i bogatije ljetne pozornice", koja je provedena u okviru Poziva "Naš doprinos zajednici" osječke Zaklade Slagalica. Izložba je simbolično održana u povodu prve godišnjice od otvaranja Etnološkog centra, a organizator je Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja.

Na izložbi su se okupili predstavnici svih udruga te osobe koje su sudjelovale na ostvarivanju te akcije, kao i predstavnici aktualne vlasti, ali i kandidati na predstojećim izborima. Na početku su okupljene pozdravili Matej Perkušić, ravnatelj Turističke zajednice Baranje, gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš te Lidija Dabić, voditeljica građanske akcije i Ureda LAG-a Baranja.

Nakon uvodnih riječi, neke od žena čiji su se vezovi našli na jastucima i pokrivalima prošetale su dvoranom ogrnute pokrivalima. Zatim je uslijedilo razgledavanje izložbe, na kojoj su predstavnice šokačkog, srpskog i mađarskog baranjskog veza predstavile ono što su uradile, to jest objasnile su zašto se baš taj vez našao na maramama i jastucima.

Nakon toga predstavljena je i aplikacija "Walk & Bike Beli Manastir" u sklopu projekta "Walking bike – faza 1", koja se može instalirati na mobilne telefonske uređaje, a potom i "Hologramska baka u Etnološkom centru baranjske baštine" (vidjeti ovdje i ovdje).

Lokalna akcijska grupa Baranja podijelila je i zahvalnice svim udrugama i osobama koje su zaslužne za ostvarenje građanske akcije "Zajedno do ljepše i bogatije ljetne pozornice". Na izložbi su bile i "Oazine" aktivistice Ana Jeličić, Vesna Nedić, Jelena Opačić-Matijević i Dragana Nikolić. One su kao pojedinke dobile zahvalnice, a zahvalnicu je dobila i Mirovna grupa Oaza. Na kraju izložbe priređen je domjenak za sve posjetitelje.

Pročitano 833 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok