MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 05. 2017.

Kros RTS-a u Belom Manastiru

Start 3. i 4. razredaStart 3. i 4. razreda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 12. V. 2017. godine, s početkom u 18 sati, na Gradskom stadionu u Belom Manastiru održan je Kros RTS-a u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru. Na krosu se okupilo 50-ak djece koja su trčala i još 15-ak njih koji su došli kao moralna podrška, a nisu mogli trčati iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.

Osvajači medaljaOsvajači medaljaPridružili su im se i roditelji, koji su pomagali oko svega, te su nakon službene trke odmjerili snage s djecom u povlačenju užeta. Bilo je poprilično napeto: nisu se dali ni jedni ni drugi, a pobjedu su željeli i jedni i drugi.

Na početku je okupljene pozdravio Predrag Stojanović, predsjednik VSNM-a i zamjenik belomanastirskog gradonačelnika, a kros su popratili i još neki belomanastirski političari i funkcioneri.

Trčalo se u pet kategorija: (1) vrtić, (2) 1. i 2. razred, (3) 3. i 4. razred, (4) 5. i 6. razred te (5) 7. i 8. razred. Svi su učesnici dobili diplome, a prvi dječak i prva djevojčica u svojoj kategoriji dobili su i medalje. Medalje su osvojili:

  • Vrtić: Lara Milojković i Miloš Sarkanjac
  • 1. i 2. razred: Anđela Ljepojević (1. razred) i Lazar Šoškić (2. razred)
  • 3. i 4. razred: Željana Radovanović (4. razred) i Vanja Grujić (3. razred)
  • 5. i 6. razred: Jelena Stojanović (5. razred) i Teo Grujić (6. razred)
  • 7. i 8. razred: Vanja Lapac (7. razred) i Branimir Mehukić (8. razred) – u ovoj kategoriji nije bilo djevojčica pa su medalje osvojila dva dječaka, koja su dotrčala do cilja u razmaku od nekoliko stotinki.

Na kraju su bile podijeljene pice te sokovi i voda za sve prisutne. Događaj je protekao s puno smijeha, veselja i uzbuđenja, pogotovo za najmlađe učesnike, kojima je to bio poseban doživljaj, u kome ih nisu omeli ni padovi dok su trčali. Raduju se ponovnom krosu, a neki od njih i nagradnom boravku u Kampu RTS-a za djecu iz dijaspore u Futogu kod Novog Sada.

Povlačenje užeta između roditelja i djecePovlačenje užeta između roditelja i djece

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok