MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 13. 05. 2017.

Tri manifestacije na istom mjestu

Baranjski folklorašiBaranjski folkloraši(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 13. V. 2017. godine, s početkom u 10 sati, na belomanastirskom Trgu slobode održane su tri manifestacije: Dani vina i turizma, "Različitost je bogatstvo" i Sajam udruga Baranje 2017. Vina i turizma baš nije bilo mnogo, "Različitost" je počela već u petak (12. V.) u Pučkom otvorenom učilištu Baranyai Júlia (vidjeti ovdje), a završava u ponedjeljak (15. V.), a Sajam udruga okupio je 30 udruga iz Belog Manastira, Bolmana, Branjinog Vrha, Jagodnjaka, Petlovca i Popovca (vidjeti ovdje).

U okviru "Različitosti" toga dana prvo je svečano imenovan belomanastirski Park Grada Mohácsa (vidjeti ovdje), a onda je počeo program koji je uključivao: (1) sajam vina te kulturnog i etnografskog stvaralaštva, (2) predstavljanje aktivnosti udruga, (3) ponudu nacionalnih kuhinja i (4) kulturno-umjetnički program, u kome su učestvovali HKUD Beli Manastir, SKUD "Jovan Lazić", FAB "Nikola Tesla", MKU "Pélmonostor", Baranjsko-rusko društvo prijateljstva i "Baranjski sokak".

Događanje je završilo grahom za učesnike i građane, koji su skuhali članovi MKU-a "Pélmonostor" u svom već legendarnom 500-litarskom kotlu. Uveče, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani održan je koncert manjinskih društava: SKUD-a "Jovan Lazić", MKU-a "Pélmonostor" i Baranjsko-ruskog društva prijateljstva.

(Vidjeti također: glas-slavonije, radio-baranja)

Pročitano 991 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok