MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 06. 05. 2017.

Treća radionica u 3. i 4. r. OŠ Kn. Vinogradi

Učiteljice trećeg i četvrtog razreda OŠ Kneževi Vinogradi: Marija Banović (3.a), Kristina Čičak (4.a), Tamara Đapić (2. i 3. r. PŠ Grabovac) i Ildiko Farkaš (3. i 4. r. PŠ Karanac), sa svojim učenicima, u travnju 2017. godine održale su, u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", treću radionicu pod nazivom "Aktivno slušam". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionici su učenici upoznati s vještinom jasnog izražavanja sebe, bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Na primjerima iz vlastitog iskustva naučili su razliku između TI-govora i JA-govora. Posebnu pažnju posvetili su učenju „parafraziranja“ poruke, koju su trebali ponoviti JA-govorom. Uočili su razliku u formulaciji rečenice i njenom efektu na izbjegavanja nesporazuma sugovornika.

Učenici su shvatili važnost pozornog slušanja, naročito uputa za rad, što će moći primijeniti i u svim životnim situacijama, kao i u nastavnom radu. Učenicima se svidjela dinamika radionice, protkana zabavnim, ali i poučnim igrama. Svi učenici radionicu su ocijenili izvrsnom.

Pročitano 866 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok