MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 05. 2017.

Treća radionica u 1. i 2. r. OŠ Kn. Vinogradi

Tokom travnja 2017. godine učiteljice prvog i drugog razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi: Dunja Kufner (1.a), Mihaela Kikić (2.a), Julijana Balint (1. i 4. r. PŠ Grabovac) i Monika Samardžić (1. i 2. r. PŠ Karanac) održale su treću radionicu pod nazivom "Slušajmo pažljivo" u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na toj radionici učenici su upoznati s vještinom jasnog izražavanja sebe, bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Na primjerima iz vlastitog iskustva naučili su razliku između TI-govora i JA-govora. Naučili su zašto je važno razlikovati zahtjev od stvarnog interesa te kako nesporazum može dovesti do svađe ili sukoba. Vježbali su i kako će izbjeći nesporazume i dilemu mogu li uvijek obje strane biti zadovoljne pri rješavanju sukoba.

Učenici najbolje uče kroz igru uloga, u kojima razvijaju sposobnosti i vještine komunikacije i kooperacije. Aktivno slušanje zavezanih očiju, kad se oslanjaju samo na osjet sluha, bila im je najzanimljivija igra, u kojoj su posebno uživali.

Pročitano 797 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok