MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 02. 05. 2017.

"Oazina" medicinska gimnastika (III-IV/2017)

Tri puta tjedno gimnastika za 'Oazine' korisniceTri puta tjedno gimnastika za 'Oazine' korisnice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U trećem i četvrtom mjesecu 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge. Sve to odvijalo se u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Svaka od baka ima drugačije zdravstvene probleme pa im se Antonija i prilagođava. Najčešće ih muče problemi s cirkulacijom te im stoga najviše prijaju masaže, koje ih dodatno i opuštaju. Osim masaža, Antonija je složila program jednostavnih vježbi, uz pomoć kojih se bake mogu lakše kretati jer im se opuste mišići, ali i zglobovi postaju mekši. Antonija je bakama na raspolaganju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 15:30 sati.

Osim obilaženja baka, Antonija u zajedničkom prostoru Društvenog centra drži grupnu medicinsku gimnastiku za žene iznad 60 godina i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15:30 do 16:30. I za njih je Antonija složila program vježbi koje su prilagođene toj dobi. Vježbe su prvenstveno bazirane na kralješnici, koja je glavni potporanj tijela, stoga je treba održavati mobilnom. Vježbe se rade na strunjačama, u stolicama te stojećki, uz različite rekvizite: štapove, bučice i lopte.

Antonija je uvela i metodu vježbanja pod nazivom "tabata" (kružni trening od 2 minute). Uvrstila je u nju i preskakanje užeta, što je posebno obradovalo korisnice i vratilo ih u djetinjstvo. Na svakoj gimnastici bude 10-12 korisnica. Gimnastiku prati ugodna glazba, izvodi je vesela družina, a čuju se i brojne zanimljive priče. Zato je "Oazina" fizioterapeutkinja veoma ponosna na svoju vježbačku ekipu, koja je u nekoliko mjeseci izuzetno napredovala.

Pročitano 744 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok