MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 04. 2017.

Radionica bojanja pisanica u Etnološkom centru

'Oazine' kreacije od reciklažnih materijala'Oazine' kreacije od reciklažnih materijala(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 7. IV. 2017. godine, s početkom u 6:30 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine i u organizaciji Turističke zajednice Baranje, održana je radionica bojanja i ujedno izložba pisanica (šaranih uskršnjih jaja).

Radionica je počela tako rano da bi se omogućilo TV-reporteru Hrvoju Šimunoviću direktno uključenje u emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" na prvom programu Hrvatske televizije.

Tom su se prilikom u Etnološkom centru mogle vidjeti lijepe i neobične pisanice, obojane i našarane, ukrašene perlama ili izrezbarene. Bio je to dijelom i prikaz starih, gotovo zaboravljenih tehnika ukrašavanja uskršnjih jaja, kao i novih, modernih tehnika. Za svakoga je bilo ponešto, a posebno je posjetiteljima bila dojmljiva velika pisanica, koju je oslikao akademski slikar Nevenko Letić. Nju su svečano otkrili zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Marko Bogatić, direktor TZ Baranje Matej Perkušić i Katica Ničin, predsjednica Matice umirovljenika Grada Belog Manastira, koja je i organizirala oslikavanje te megapisanice, na kojoj je prikazano buđenje proljeća, prirode i životinjskog svijeta.

Taj lijepi događaj okupio je veći broj baranjskih udruga, među kojima je bila i Mirovna grupa Oaza, koju su predstavljale Ana Jeličić i Stela Fabijan. "Oaza" je izložila platnenog zeca, ukrasna jaja i uskršnje čestitke od reciklažnog materijala, koji su izrađeni na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama. Radionica i izložba privukle su dosta pažnje, što pokazuje i dokazuje da su u Belom Manastiru poželjna takva događanja.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok