MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 05. 04. 2017.

Prva radionica LAG-ove građanske akcije

Tradicionalni baranjski vezTradicionalni baranjski vez(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 5. IV. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je prva kreativna radionica pod nazivom "Očuvanje tradicionalnog baranjskog veza" u sklopu građanske akcije "Zajedno do udobnije i bogatije ljetne pozornice". Ta akcija odobrena je LAG-u Baranja u sklopu poziva osječke Zaklade Slagalica "Naš doprinos zajednici".

Jedna od aktivnosti spomenute građanske akcije je i izrada 120 jastuka i 50 pokrivala (dekica, šalova i marama), koji će se ukrašavati elementima tradicionalnog baranjskog narodnog veza. Tim jastucima i dekicama opremit će se otvorena ljetna pozornica u Etnološkom centru baranjske baštine i oni će biti na raspolaganju posjetiocima u hladnijim danima.

Predstavnice belomanastirskih ženskih udrugaPredstavnice belomanastirskih ženskih udrugaDomaćin prve kreativne radionice bila je Mirovna grupa Oaza. Na radionici su, uz Lidiju Dabić i Aleksandru Dvornić iz LAG-a, bile predstavnice ženskih udruga koje djeluju na području Grada Belog Manastira: Ljubica Buha i Savica Vujatović iz Srpskog udruženja žena (SUŽ) "Dukat", dr. Ibojka Sičajmov i Marija (Aranka) Babli iz "Mađarske katoličke žene" – Baranja Beli Manastir, Marija Keler iz Društva "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir, Franciška Drgalić iz Matice umirovljenika Hrvatske – Udruga Beli Manastir te Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević, Vesna Nedić i Dragana Nikolić iz Mirovne grupe Oaza.

Ovaj put, uz stručnu pomoć profesionalne krojačice Marije Babli, počelo se s krojenjem marama i šalova te su dogovoreni motivi koje će članice udrugā vesti i prišivati na jastuke, marame i šalove.

Pročitano 912 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok