MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 08. 04. 2017.

Godišnja nagrada RNV-a Gradu Belom Manastiru

Ivan Doboš i Alen BeganovićIvan Doboš i Alen Beganović

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 8. IV. 2017. godine, u 12 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira upriličena je svečana dodjela Godišnje nagrade Romskog nacionalnog vijeća (RNV) iz Zagreba. Nagrada je ustanovljena 2013. godine, dodjeljuje se na Svjetski dan Roma, a ove godine dobio ju je Grad Beli Manastir.

Odluku o dodjeljivanju nagrade donio je Upravni odbor RNV-a s ovakvim obrazloženjem: Godišnju nagradu dodjeljujemo Gradu koji godinama sustavno pokazuje političku volju i ostvaruje konkretne rezultate na uključivanju Roma i poboljšanju njihovog položaja, partnerski surađujući sa svojom romskom manjinskom zajednicom i njezinim organizacijama (opširnije ovdje).

Romsko priznanje Gradu Belom ManastiruRomsko priznanje Gradu Belom ManastiruNagradu u obliku plakete i diplome belomanastirskom gradonačelniku Ivanu Dobošu uručio je projektni asistent Alen Beganović, a s njim su u delegaciji RNV-a bili još i izvršni direktor David Dragoljub Orlović i koordinatorica projekata Bibijana Papo. Na dobivenoj nagradi zahvalili su gradonačelnik Doboš i predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, koji su se u svom izlaganju osvrnuli na položaj Roma u Gradu Belom Manastiru i u Baranji te na aktivnosti koje se čine da se njihov položaj poboljša. O položaju Roma i o tome što za njih čini Grad Beli Manastir govorio je i Duško Kostić, predsjednik belomanastirske Udruge romskog prijateljstva "Luna" i jedan od rijetkih Roma koji su završili fakultet i koji kao učitelj odnedavno radi u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman".

Nagrada se godišnje dodjeljuje fizičkoj ili pravnoj osobi koja je ostvarila poseban doprinos poboljšanju položaja Roma ili na drugi način značajno utjecala na poboljšanje položaja Roma. Zaslužnim pojedincima nagrada može biti dodijeljena i posthumno. Dosadašnji dobitnici nagrade bili su: Neven Mimica (2013), Vesna Pusić (2014) i Sait Balić (posthumno 2016). Za godinu 2015. nagrada nije dodijeljena.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok