MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 09. 2009.

"Jesen u Baranji" – Fišijada

Najveća fišijada u Belom Manastiru
Kuhalo 49 fiš-majstora

U petak, 18. IX. 2009. godine, u 18 sati, a u sklopu ovogodišnje višednevne manifestacije "Jesen u Baranji", počela je na Gradskom stadionu dosad najveća belomanastirska fišijada, kojoj su se kasnije priključili i učesnici biciklijade "Turizam i zdravlje".

Na fišijadi u suorganizaciji udruge "Jesen u Baranji" i Turističke zajednice Baranje, koja je tradicionalno najposjećeniji događaj "Jeseni u Baranji", učestvovalo je 49 kuhara, a to nadmetanje u kuhanju fiš-paprikaša bilo je i kvalifikaciono za državno prvenstvo. U ime Mirovne grupe Oaza u fiš je kuhao Velibor Malinić.

On je imao peh da nije pronašao dobro mjesto za kuhanje tako da mu je cijelo vrijeme dim od susjednih kuhara išao u oči. To ga, međutim, nije omelo da skuha dobar paprikaš, koji su članovi "Oazine" ekipe u slast pojeli, skupa s rezancima koje je skuhala Sara Fabijan.

Najveća fišijada u Belom Manastiru
Za Oazu kuhao je Velibor Malinić
Najveća fišijada u Belom Manastiru
Velibor, Sara, Sofija, Stela ...

Tročlani žiri pod vodstvom poznatog baranjskog vinara Mihalja Gerštmajera ml. imao je težak zadatak jer su na fišijadi učestvovali predstavnici poznatih baranjskih ribljih restorana, kojima su se, bez respekta, suprotstavili anonimni, ali vrsni fiš-majstori. Prvo mjesto osvojio je Stjepan Dolić, drugo Bela Bolšec, a treće Josip Urtajl – Sepika.

Članovi Malonogometnog kluba (MNK) "Beli Manastir" pripremili su tridesetak šarana u rašljama i nekoliko desetaka kilograma prženih deverika i babuški, dok je mnoštvo posjetilaca u velikom šatoru svirkom zabavljao Tamburaški sastav (TS) "Kočije". U toku večeri posjetiocima su se s po jednom istarskom odnosno bunjevačkom folklornom koreografijom predstavili KUD "Uljanik" iz Rijeke i HKUD Beli Manastir.

Pročitano 1485 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok