MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 03. 2017.

Druga likovno-kreativna radionica u Bolmanu

Učenje tehnike obrade fimo-maseUčenje tehnike obrade fimo-maseU utorak, 21. III. 2017. godine, od 18:30 do 20:30, u bolmanskoj udruzi "Zlatna žena" održana je druga (od šest) likovno-kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je bilo 10 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Fimo-masu treba dobro izmijesiti...Fimo-masu treba dobro izmijesiti...... da bi se mogla oblikovati u nakit... da bi se mogla oblikovati u nakitNa drugoj radionici voditeljica je korisnice upoznala s tehnikom obrade fimo-mase. Prvi im je zadatak bio da dobro izmijese fimo-masu kako bi se moglo oblikovati dijelove za nakit, a oblikovale su privjeske za ogrlicu. Tako oblikovane privjeske treba peći pola sata na temperaturi od 120 stupnjeva. Međutim, "Zlatna žena" u klupskim prostorijama nema pećnicu pa je pao dogovor da će to jedna od članica uraditi kod kuće. Zato će se privjesci lakirati na sljedećoj radionici, a tada će se i od kože izrađivati drugi dio, na koji će se zakačiti privjesak.Tako oblikovan nakit treba peći 30 minuta na temperaturi od 120 stupljenaTako oblikovan nakit treba peći 30 minuta na temperaturi od 120 stupljena

Pročitano 758 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok