MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 08. 01. 2017.

"Oaza" opet ima gerontomajstora

Robert Dvornić - 'Oazin' gerontomajstorRobert Dvornić - 'Oazin' gerontomajstorOd 1. I. 2017. godine, kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", u Mirovnoj grupi Oaza ponovo je zaposlen tzv. gerontomajstor. Njegov zadatak je da sitnim popravcima u kućama i stanovima te drugim majstorskim (i "muškim") poslovima pomogne starijim osobama. U vremenskom razdoblju od pet mjeseci i na pola radnog vremena kao gerontomajstor radit će Robert Dvornić iz Belog Manastira, koji je po struci elektrotehničar, ali se razumije i u metalsku struku i druge djelatnosti.

Robert će obilaziti 40-ak starijih osoba s područja Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane. Kako je već više puta radio u "Oazi" kao gerontomajstor, neće biti nikakvih problema jer većinu starijih osoba poznaje od ranije i već ih je posjećivao. Njegov rad odvijat će se po ovakvoj shemi: u "Oazinom" uredu korisnici će mu ostavljaju poruke za hitne popravke, a ostale popravke vršit će prema adresaru korisnika.

U ovom zimskom periodu Robert će se najviše brinuti oko čišćenja snijega i unošenja drva za grijanje. A kad to bude potrebno, obavit će i neku sitnicu koja baš ne spada u njegovu djelatnost: npr. donošenje kruha i mlijeka, a ponekad – u povratku kući s posla – i plaćanje računa.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 1137 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok