MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 09. 01. 2017.

Druženje starijih kod bake Radmile

Zdravica uz 'bambus': bake Radmila, Marica i DragicaZdravica uz 'bambus': bake Radmila, Marica i DragicaU ponedjeljak, 9. I. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Radmile Tošić iz Belog Manastira. U posjet su joj došle njezine susjede i nerazdvojne prijateljice Dragica i Marica te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Kod bake Radmile još uvijek se slavio Božić pa je kod nje, kao i uvijek, bilo veselo i zabavno, uz puno priča. Između ostalog, pričala je o onim davnim Božićima, dok je bila mala djevojčica i djevojka. Prema njezinom mišljenju, danas se ipak bolje živi, bar što se materijalnog stanja tiče, ali smo u socijalnom pogledu dosta uskraćeni. Nekada se više družilo i bolje komuniciralo, ali na stolu i nije bilo bogzna što za ponuditi.

Bake Marica i Dragica odlučno su prekinule baku Radmilu kad se ona dotaknula tužnih detalja iz nekadašnjeg života i to s čašama punim "bambusa" te sa zdravicom uglas: "Samo nek bude zdravlja i mira u svijetu, a drugo će već polako nekako doći".

I tako je, uz kolače, "bambus" i drago društvo, još jedan Božić prošao nasmijano i veselo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok