MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 11. 2016.

Obilježavanje 72. godišnjice Batinske bitke

Ruska delegacija u Belom ManastiruRuska delegacija u Belom ManastiruU utorak, 15. XI. 2016. godine, a u povodu 72. godišnjice Batinske bitke (1944-2016), Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije (RF) u Republici Hrvatskoj, položio je vijenac na Spomenik palim borcima Crvene armije na belomanastirskom Trgu slobode, koji je nedavno obnovljen novcem što ga je prikupilo Veleposlanstvo RF u Zagrebu.

Uz taj spomenik, Veleposlanstvo je obnovilo i biste baranjskih narodnih heroja (Ernea Kiša, Sare Bertić i Jovana Lazića) na belomanastirskom Katoličkom groblju (na dijelu koji nosi ime Partizansko groblje) te spomen-obilježje u prigradskom naselju Šećerani. Vijenac podno spomenika na središnjem gradskom trgu položio je i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, zahvalivši tom prigodom na donaciji za obnovu spomenika, koji se sad uklapa u novoobnovljeni Trg slobode.

Na 1944. godinu, Batinsku bitku i oslobođenje Baranje od fašista podsjetio je Nikola Opačić, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Beli Manastir, organizatora obilježavanja. Nakon polaganja vijenaca i kraćeg kulturnog programa, ruski veleposlanik, rusko vojno izaslanstvo, predstavnici Grada i ostali uzvanici vijence su položili na Spomenik na Partizanskom groblju i Spomenik Pobjeda u Batini.

(Izvor: glas-slavonije.hr; foto: Ivica Getto)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok