MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 09. 2016.

Kneževačka izložba rukotvorina s kreativnih radionica

Razgovor o izloženim rukotvorinamaRazgovor o izloženim rukotvorinama(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon edukacije za gerontodomaćice, u subotu, 3. IX. 2016. godine, u Kneževu je u prostorijama Mjesnog odbora priređena izložba radova s 18 likovno-kreativnih radionica, koje su – kroz "Oazin" projekt "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru" – održane u Branjini, Kneževu i Popovcu. Radionice su vodile "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Jelena Opačić-Matijević (na slici desno).

Izložbu su zajedno pogledale polaznice edukacije za gerontodomaćice i korisnice radionica koje su došle iz Popovca. Nažalost, korisnice iz Branjine otkazale su dolazak jer su bile zauzete zimnicom i radom u vrtu.

Upotrebni predmeti izrađeni na radionicama u pravilu ostaju korisnicama koje su ih izradile, s tim da imaju obavezu ustupiti ih za potrebe ovakvih izložbi. A na izložbi je bilo podosta komentara o izloženim predmetima: tko je koji eksponat napravio, s kakvim motivima, kome su eksponati bili namijenjeni i sl. U ovom vremenu sveopće besparice izrađeni predmeti baš mogu dobro poslužiti kao darovi dragim osobama.

  • Projekt "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru""Oazi" je odobren na natječaju "Superseniori", koji je namijenjen udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici (na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te Grada Zagreba), a kojeg su raspisale Zaklada Zajednički put iz Zagreba i Zaklada Slagalica iz Osijeka. Projekt se financira sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0".
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok