MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 06. 2016.

Likovno-kreativna radionica u Popovcu (V)

Peta radionica u PopovcuPeta radionica u PopovcuU utorak, 28. VI. 2016. godine, s početkom u 19 sati, u Popovcu je održana peta likovno-kreativna radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Izrada zlatovezaIzrada zlatovezaNa prošloj radionici pripremljena su platna i slike u kartonu za zlatovez, a na ovoj, na kojoj je bilo 10 osoba, učila se tehnika zlatoveza. Sve korisnice i jedan korisnik bili su spremni za rad, nitko nije zaboravio naočale. Ruke su malo drhtale, oči su malo izdavale, nizanje konca bilo je lošije, ali za voditeljicu početak je ipak bio to dobar. Korisnice, međutim, nisu bile zadovoljne pa se malo radilo, malo paralo. A onda, kako je radionica odmicala i kako su prsti postajali sve vještiji, tako su i radovi bili sve bolji.

Kao i na prethodnim radionicama, korisnicama je i ova radionica prebrzo završila, one bi radile do ponoći. Žao im je što je sada ljeto, jedva čekaju zimu pa da ranije pozavršavaju sve poslove, kojih tada ima i manje, kako bi se mogle posvetiti zlatovezu jer on traži mnogo vremena i strpljenja.

Pročitano 769 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok