MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 23. 06. 2016.

Likovno-kreativna radionica u Popovcu (IV)

Pripreme za zlatovez...Pripreme za zlatovez...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 23. VI. 2016. godine, s početkom u 19 sati, u Popovcu je održana četvrta u nizu likovno-kreativna radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Bilo je planirano da se radionica održi dva dana ranije, u utorak, no odgođena je za četvrtak zbog toga što su okviri za zlatovez – koji su naručeni prošle srijede – stigli tek u četvrtak novog tjedna.

Na radionici se, na kojoj je bilo 12 korisnica, učila tehnika zlatoveza na plišu. Nakon kratkog objašnjenja, korisnice su izabrale šeme po kojima će raditi, prekopirale ih na karton, a zatim dijelove izrezale. Svaka je dobila po komad pliša za sliku, zatim su u okvir stavile pliš i polako ga zatezale. Pliš je dobro stavljen ako ima zvuk bubnja kad kvrckate prstima po njemu. Nakon toga korisnice su lijepile izrezane dijelove na pliš i "uredno" se oznojile. Očekivale su da će sve to ići brže i jednostavnije i bile sigurne da će već na prvoj radionici napraviti bar pola slike. Kad ono, tek su pripremile sliku za rad.

Zlatovez je za korisnice bio nešto novo pa je i radionica za njih završila malo prebrzo. Iako je bilo već 21:15, one su željele započeti sljedeću radionicu. Kad se žene zagriju za nešto, vrijeme nije važno. Ako treba raditi do ponoći, onda radimo do ponoći. Uz smijeh i šalu, a bogami i vruće štrukle, radionica je prebrzo završila i korisnicama i voditeljici.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok