MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 27. 08. 2016.

Peti "Surduk-trek – Baranja"

Sudionici 'Surduk-treka'Sudionici 'Surduk-treka'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U organizaciji Udruge "Zelena točka – Baranja", Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane i partnera LAG-a Baranja iz Belog Manastira, u subotu, 27. VIII. 2016. godine, održan je peti "Surduk-trek – Baranja". Glavni pokrovitelj tog međunarodnog natjecanja bila je Općina Popovac.

U tom sportskom događanju učestvovalo je stotinjak sudionika, koji su uživali na baranjskim brdskim stazama, dugim od 7,5 do 40 km. Sudionici su uz kompas i kartu imali za cilj pronaći postavljene kontrolne točke. Ove godine novost je bila Obiteljska trek-kategorija, u kojoj su natjecatelji šetali kroz šume i vinograde, a najmlađa sudionica imala je tri godine.

Početak utrke bio je kod popovačkog Svetišta Marije Lurdske, a završetak na Gradskim bazenima u Belom Manastiru. Na samom startu i uz stazu bilo je postavljeno nekoliko kontrolnih točaka, na kojima su lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge pripremili osvježenje, koje je ugodno iznenadilo sudionike natjecanja. Bila je to izvrsna prilika za promociju lokalnih proizvođača s područja Baranje i predstavljanje Baranje kao poželjne turističke destinacije.

Pročitano 1648 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok