MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 12. 06. 2016.

Bolmansko takmičenje u cigan-pečenju

Stevo MlinarevićStevo Mlinarević(Fotoalbum "BaranjaMedije" može se vidjeti ovdje)

Manifestacija "Dani kulina Jagodnjak 2016." završila je u nedjelju, 12. VI. 2016. godine, četvrtim po redu takmičenjem u cigan-pečenju, održanim s početkom u 14 sati kraj Jezera u bolmanskom naselju Pariz, na koje su se prijavile čak 63 ekipe. Poslije tri sata mirisanja pečenog mesa i dima, uz muziku romskog orkestra iz Belom Manastira i trubače iz Šida, žiri je odredio najbolje majstor(ic)e za cigan-pečenje.

Takmičenje su organizirali Općina Jagodnjak, Udruga mladih Bolman i predstavnik Roma u Općini Jagodnjak Milan Bogdan. Žiri je radio u sastavu: Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Mario Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća i Branko Đurđević, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Općine Darda. Voditelj je bio Radivoj Damjanović, a o tehnici se brinuo Željko Ćirić.

Najbrojnija ekipa: 'Zlatna žena' (Bolman)Najbrojnija ekipa: 'Zlatna žena' (Bolman)Prvo mjesto osvojila je Mara Mlinarević i za to dobila srebrni prsten pečatnjak. Druga, a ujedno i najbrojnija ekipa bila je bolmanska udruga "Zlatna žena", kojoj je pripao poklon-bon od 500 kuna. Treće mjesto i električni roštilj osvojila je Ljubica Đurđević, dok su četvrto i peto mjesto pripali Branku MihajlovićuPeleu i Jovanu Đurđeviću, koji su nagrađeni gajbom piva odn. s pet litara bijelog vina.

Uz diplome svim nagrađenima, prvu nagradu osigurala je Općina Jagodnjak, drugu saborski zastupnik Veljko Kajtazi, treću belomanastirska Udruga romskog prijateljstva "Luna", a četvrtu i petu trgovina MD Bolman. Osim navedenog, dodijeljene su i posebne diplome za najoriginalniju izvedbu cigan-pečenja, koja je dodijeljena Aleksandru Tišmi i ekipi, za najveselije društvo, dobitnik je Nikola Rakić, te OPG-u Jeličić za pripremu teren na kom je održano takmičenje u cigan-pečenju.

Gosti takmičenja bili su: Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "Kali Sara", Nadica Balog, predsjednica Udruge žena Romkinja "Romsko srce", načelnik Općine Jagodnjak Anđelko Balaban, načelnik Općine Darda i njegov zamjenik Anto Vukoje i Radomir Čvarković, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Predrag Stojanović, Laslo Vajdič (Vajdics László), načelnik (polgármester) mjesta Šarok (Sárok) iz mađarske Baranje...

Program je kasnije nastavljen romskom muzikom i plesom okupljenih sve do kasnih sati. Prema nekim procjenama, kroz Bolman je toga dana "prodefiliralo" – 1000 ljudi.

(Vidjeti također: baranjamedija.hr;
foto: Rajko Cicak i Jovan M. Nedić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok