MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 04. 06. 2016.

Godišnja skupština LAG-a Baranja

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Članovi LAG-a i gosti na SkupštiniČlanovi LAG-a i gosti na SkupštiniU subotu, 4. lipnja 2016. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru održana je Godišnja skupština Lokalne akcijske grupe Baranja. Predsjednica LAG-a Ana Lazić pozdravila je prisutne i otvorila Skupštinu. Izabrani su radno predsjedništvo i druga radna tijela Skupštine. Članovima LAG-a i ostalim uzvanicima dana je informacija o ostvarenju programa rada te su im predočeni financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora za 2015. godinu.

Skupštini su prisustvovali i gosti iz LAG-a Fruška Gora – Dunav, koje je pozdravio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

  • Nakon predstavljanja izvještaja predsjednica osječke Udruge za kreativni razvoj Slap Sonja Vuković predstavila je Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Baranja za razdoblje 2014. – 2020. godine.
  • Voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić informirala je sudionike Skupštine o namjeri prijave Lokalne razvojne strategije na Natječaj za provedbu podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije" - provedba tipa operacije 19.2.1. "Provedba operacija unutar CLLD strategije".
  • U nastavku Skupštine iznesen je prijedlog o izmjenama i dopunama Statuta. Izabrano je novo rukovodstvo: Stipan Kovačić je izabran za predsjednika, a Ivan Doboš i Jasna Petrović za zamjenike predsjednika.
  • Sonja Vuković prisutnima je prezentirala Pilot-projekt LAG-a Baranja, čiji je cilj razvijati lokalne baranjske proizvode, osigurati njihov plasman na tržištu i učiniti ih prepoznatljivim.

Radno predsjedništvo: Ana Lazić, Zoran Kontak i Ivan DobošRadno predsjedništvo: Ana Lazić, Zoran Kontak i Ivan DobošNa samom kraju Skupštine uslijedila je prezentacija odabranih projekata mladih poduzetnika, čiji su projekti uvršteni u Lokalnu razvojnu strategiju.

Marko Balukčić, predsjednik Nezavisne medijske mreže, sudionike Skupštine upoznao je sa svojom idejom "Agrozona". Projekt predstavlja objedinjeni web-servis koji bi OPG-ovima olakšao poslovanje, nudeći informacije s područja poljoprivrede na jednom mjestu.

NenadPopović iz Belog Manastira predstavio je OPG Popović, koje se bavi proizvodnjom češnjaka i graha i koje želi proširiti kapacitet proizvodnje i plasirati proizvode na tržište pod nazivom "Domaće je domaće".

SimonPožar iz Novog Bezdana predstavio je svoj OPG Simon Požar, koje se bavi uzgojem ovaca. Ono što ga čini drukčijim od drugih stvaranje je mliječnog stada, pri čemu je jedini uzgajivač toga tipa na području Baranje.

Ana Jeličić na 'Oazinom' štanduAna Jeličić na 'Oazinom' štanduNakon završetka radnog dijela Skupštine, uslijedio je domjenak uz degustaciju domaćih proizvoda malih proizvođača članova LAG-a i uz ugodno druženje u Etnološkom centru baranjske baštine.

LAG-ovu Skupštinu pratila je i sajamska prezentacija lokalnih baranjskih autohtonih proizvoda, koji su bili izloženi na štandovima postavljenim u dvorištu Etnološkog centra. Među malobrojnima našao se i štand Mirovne grupa Oaza sa suvenirima izrađenim na likovno-kreativnim radionicama za žene. Iako je nagli pljusak pokvario ugođaj lijepog subotnjeg događanja, mora se reći da je izlagačima takva vrsta promocije bitna i treba je češće organizirati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok