MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 05. 2016.

Predavanje o alergenima na tanjuru

Sandra Kušević i dr. Mirjana MarjanovićSandra Kušević i dr. Mirjana MarjanovićU petak, 20. V. 2016. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održano je predavanje na temu "Alergeni na tanjuru". Predavanje, na kome je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, organizirala je Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga".

Uvodni dio o alergijama općenito održala je dr. Mirjana Marjanović, a potom je magistra poljoprivrede Sandra Kušenić, uz prezentaciju, veoma iscrpno objasnila što su to alergeni, a posebno nutritivni alergeni, te koje aditive u hrani treba izbjegavati.

Predavačica se dotakla i značenja onih silnih E-ova na ambalaži prehrambenih artikala koje svakodnevno kupujemo. Predavanje je bilo veoma zanimljivo, a posebno odgovori na pitanja koja su postavljali slušaoci. Zanimljivo je bilo i čuti što sve jedemo, a i čega bismo se trebali "čuvati".

Zaključak predavanja, koji je formulirala ne samo predavačica, nego i prisutna publika, bio je: najbolje bi bilo da sami uzgajamo voće i povrće bez pesticida i herbicida i da ih sami konzerviramo bez upotrebe štetnih dodataka. Domaći pekmezi, kompoti i zimnica sigurno su kvalitetniji i zdraviji od onih industrijskih.Slušaoci na predavanjuSlušaoci na predavanju

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok