MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 02. 2016.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (I/2016)

Gerontodomaćica Ana i njezina štićenicaGerontodomaćica Ana i njezina štićenicaU prvom mjesecu 2016. godine tri "Oazine" gerontodomaćice obavile su ukupno sedamdeset i šest obilazaka starih osoba na području Grada Belog Manastira, pružajući im besplatnu socijalnu uslugu pomoć u kući. Takva pomoć pružana je za ukupno petnaest osoba (13 žena i dva muškarca). Obavljeni su sljedeći poslovi:

* 31 spremanje po kući
* 22 unosa drva
* 18 nabavki namirnica i ostalih potrepština

* 8 odlazaka kod liječnika
* 8 pranja rublja
* 8 pranja suđa
* 6 usluga masaže
* 4 uređivanja dvorišta
* 3 mjerenja tlaka
* 3 plaćanja računa
* 3 pripremanja jednostavnijih jela
* 2 sređivanja raznih dokumentacija

Osim takvih mnogobrojnih i raznovrsnih poslova, kod svih starijih osoba neizbježni su, naravno, razgovori i druženja pa ih je u toku mjeseca bilo pedeset i osam. Dva puta se, da spomenemo još i to, pomogalo oko osobne higijene, a korisnici koja sada boravi u Domu za starije i nemoćne pomagalo se pri šetnji.

Pročitano 856 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok