MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 02. 2016.

Rad "Oazine" praonice (I/2016)

Praonica u Društvenom centruPraonica u Društvenom centruMirovna grupa Oaza i u mjesecu siječnju 2016. godine nastavila je pružati besplatnu socijalnu uslugu pranja rublja za svoje korisnike koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. Ti korisnici su najčešće bolesni i sami ili nemaju kako prati rublje pa im je "Oazina" usluga znatna pomoć u svakodnevnom životu i održavanju higijene. Gerontodomaćice donose rublje na pranje u "Oazinu" praonicu u Društvenom centru, peru ga, suše, slažu i vraćaju korisnicima, a nekima odmah odnose kući jer imaju zaštićen prostor za sušenje.

U prvom mjesecu 2016. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno 13 mašina rublja za ugrožene Belomanastirce. Najviše su se prali prekrivači za krevete, posteljina i toplija odjeća poput prsluka i vesta. Posebno se odvajaju i peru kuhinjske krpe i ručnici.

Tog mjeseca pojavila se i potreba za pranjem tri mašine doniranog rublja, vezano za "Oazinu" burzu odjeće i obuće, kako bi se ta roba korisnicima poklonila čista i uredna. Za svu doniranu robu, složenu u ormare ili na vješalice, koriste se i prikladni osvježivači tkanina.

Pročitano 816 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok