MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 02. 2016.

Izrada fašnika za Dječji pokladni karneval

Ana, Stela i - fašnik Ana, Stela i - fašnik (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Vrijeme je poklada, pokladnih povorki i maškara, na čelu s fašnikom kao glavnim krivcem za domaće i svjetske nedaće. Mirovna grupa Oaza dobila je zadatak da izradi fašnika za Dječji pokladni karneval u Belom Manastiru, koji će se održati u ponedjeljak, 8. II. 2016. godine. Kad se dobije takav zadatak, ideja je obično puno koga da predstavlja fašnik pa odluku nije lako donijeti. Za "Oazine" aktivistice Stelu i Anu, koje su se izradile fašnika, ove godine dileme nije bilo.

Borba protiv terorizma i svih vrsta nasilja svjetska je top-tema, što je i nama blisko, budući da "Oaza" trenutno provodi projekt pod nazivom "Nenasilje je baš fora", posvećen prevencije nasilja među školskom djecom.

Zato su se njih dvije prihvatile posla i od malo stare odjeće i novinskog papira, uz puno mašte i kreativnosti, načinile fašnika, kojemu će se na kraju karnevala suditi i dosuditi primjerena kazna. Kako obično fašnik završi na lomači, nadamo se da će nasilje izgorjeti zajedno s njim, a dimom s lomače svijetu će se poslati poruka mira i blagostanja.

Pročitano 1030 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok