MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 30. 01. 2016.

Održana treća radionica "Menadžmenta volontera"

Novi koordinatori volonteraNovi koordinatori volontera(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 30. I. 2016. godine, od 9 do 15 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je treća, ujedno i posljednja, edukacijska radionica pod nazivom "Proces uključivanja volontera" iz trodijelne edukacije "Menadžment volontera", koja se provodi u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati". Taj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Radionicu su vodile edukatorice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Osijeka.

O stilovima vođenja
Na trećoj radionici polaznici su čuli "priču" o stilovima vođenja, koji se svrstavaju pod nazive autokratski, demokratski i laisses faire stil. Nakon definiranja tih stilova, polaznicima je pripremljen mali kviz kako bi se testiralo naučeno i vidjelo koliko su usvojili gradivo.

Komunikacija i grupna dinamika
Nastavilo se s radom na procesu uključivanja volontera u volonterske akcije i tako edukaciju lagano privodilo kraju. Za kraj su ostale teme komunikacija i grupna dinamika, što su polaznici s lakoćom svladali. Nakon obrađenog prethodno opisanog gradiva, edukatorice su s polaznicima odradile i zadnju fazu edukacije:

1) supervizija i praćenje,
2) evaluacija volontera i organizacije,
3) ponavljanje,
4) evaluacija edukacije "Menadžment volontera".

Potvrde
Na samom kraju edukatorice su čestitale polaznicima i dodijelile im potvrde o uspješno završenoj edukaciji iz područja menadžmenta volontera i o stjecanju potrebnih znanja i vještine za koordinatora / koordinatoricu volontera. Nakon što je to zabilježeno i zajedničkim fotografijama, uslijedio je prigodan domjenak.

Koordinatori / koordinatorice volontera poslali se (u zagradi je redni broj na slici): Dajana Čapo (6), Berta Gubić (2), Vanesa Kovač (nije na slici), Sandra Kušenić (nije na slici), Dragana Lisjak (1), Valentina Markan (5), Sanela Stanojević (4), Tea Stanojević (3), Gordana Tkalec Čepčik (7) i Saša Vučković (8).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok