MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 01. 02. 2016.

Dostava besplatnih toplih obroka (I/2016)

Varivo s mesomVarivo s mesomU prvom mjesecu 2016. godine Mirovna grupa Oaza nastavila je pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe iz Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu uslugu većim dijelom financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i manjim dijelom Grad Beli Manastir, a trenutno je njome obuhvaćeno 35 starijih, bolesnih i socijalno ugroženih građana.

U mjesecu siječnju dostavljeno je ukupno 665 obroka, koji se i dalje dovoze iz Crvenog križa Osijek, gdje vrijedni kuhari pokušavaju zadovoljiti svačije ukuse.

Tjedni jelovnik najčešće sadrži gulaš, tijesto sa sirom, grah, špinat ili kupus s mesom, mesne okruglice u sosu… uz prilog i obavezan kruh, a kao desert dobivaju se jogurt, voćni jogurt, jabuka, banana ili nešto drugo, zavisno od mogućnosti i donacija.

I tako iz dana u dan, iz tjedna u tjedan prođe mjesec, a "Oazini" su korisnici koliko-toliko zbrinuti – bar kad je glavni dnevni obrok u pitanju – i, nadamo se, zadovoljni što i pored svega nisu zaboravljeni.

Pročitano 850 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok